Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği uyarınca hazırlanan tablolar ile sınavların şeffaflığı, kapsam geçerliği ve ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

Hangi Derslerin Konu-Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı?
Genel Müdürlük tarafından hem temel eğitim hem de ortaöğretim kademesinde yer alan temel dersler için tablolar hazırlandı:
Temel Eğitim Kademesi: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce.
Ortaöğretim (Lise) Kademesi: Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce.
Sınav Senaryoları Nasıl Belirlenecek?
Okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlarda ilgili sınıf ve alan zümre öğretmenleri, MEB tarafından yayımlanan tablolardaki senaryolardan birini seçerek sınav sorularını bu doğrultuda hazırlayacak.
Tablosu Yayımlanmayan Dersler İçin Süreç Nasıl İşleyecek?
Bakanlıkça konu-soru dağılım tablosu yayımlanmayan diğer derslerin tabloları; il sınıf/alan zümreleri tarafından, il Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü'nün görüşü alınarak oluşturulacak. Okul düzeyindeki sınavlar bu çerçevede yürütülecek.