Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrenci ve öğretmenin merakla beklediği 2026-2027 eğitim-öğretim yılı çalışma takvimini resmi bir genelgeyle duyurdu. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ilin millî eğitim müdürlüğüne gönderilen genelgeye göre; yeni dönemin başlangıç, bitiş, ara tatil ve sömestr tarihleri netlik kazandı.

✏️ MEB 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimini Açıkladı: Okullar Ne Zaman Açılacak?

İşte yeni eğitim yılına dair tüm merak edilen detaylar ve kritik tarihler:

Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları 1 Eylül'de Başlıyor

Eğitim ordusu, yeni döneme hazırlık için Eylül ayının ilk günü sahaya iniyor. Öğretmenlerin yeni eğitim yılına hazırlık amacıyla yürüteceği mesleki çalışmalar, 1 Eylül 2026 Salı günü itibarıyla başlayacak.

İlk Ders Zili 14 Eylül'de Çalacak

2026-2027 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi, 14 Eylül 2026 Pazartesi günü resmi olarak başlayacak. İlk dönem, 22 Ocak 2027 Cuma günü karne dağıtımıyla sona erecek.

Minikler İçin Uyum Haftası: 7-11 Eylül

Okul öncesi (anaokulu) ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak minik öğrencilerin okul kaygılarını azaltmak ve sürece hızlı adapte olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen uyum eğitimleri, 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ayrıca ortaokul 5. sınıf, lise hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin yeni eğitim ortamlarına alışması, akademik ve sosyal işleyişi kavraması adına özel rehberlik çalışmaları yürütülecek.

İlk Ara Tatil Kasım'da, Sömestr Ocak'ta

Öğrenciler yılın ilk nefeslenme arasını Kasım ayında verecek. İlk ara tatil, 16 Kasım 2026 Pazartesi günü başlayıp 20 Kasım 2026 Cuma günü bitecek.

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği yarıyıl (sömestr) tatili ise 25 Ocak 2027 Pazartesi günü başlayacak ve 5 Şubat 2027 Cuma günü tamamlanacak.

İkinci Dönem ve Bahar Ara Tatili

Yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 8 Şubat 2027 Pazartesi günü başlayacak. Bahar dönemindeki ikinci ara tatil ise 8 Mart 2027 Pazartesi ile 12 Mart 2027 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Kapanış 25 Haziran'da

Oldukça yoğun geçecek olan 2026-2027 eğitim ve öğretim yılı, 25 Haziran 2027 Cuma günü çalacak son ders zili ve dağıtılacak karnelerle birlikte resmen tamamlanmış olacak ve öğrenciler yaz tatiline çıkacak.